Boršč (klasický recept)

Suroviny

  • Maso- 600g
  • Cibule -170g
  • Mrkev -150g
  • Června řepa -370g
  • Bílé zelí -780g
  • Brambor-600g
  • Česnek -3 stroužky
  • Protlak -70 g
  • Vařené fazole -400 g

Ingredience jsou pro 4,5 až 5 litrový hrnec

Příprava

Postup: maso nakrájíme na kostičky podle libosti , a do hrnce 4,5-5 litrový nalijeme do půlky vody ,a 2 bobkove listy,a vaříme maso. Pokud se maso vaří připravíme zelí a brambor . Pokud je staré zelí tak dáváme že začátku zelí a pak brambory . Pokud je zelí ranní tak ze začátku brambory , a pak zelí . Pokud vaříme zelí a brambor uděláme zásmažku.
Nakrájíme cibuli , a smažíme na pánvi . Když bude cibule být do zlatavá přidáme nastrouhanu na hrubém strouhadle mrkev a smažíme 4-5 minut na středním ohni . Pak přidáme nastrouhanou červenou řepu na stejném struhadle a smažíme další 4-5 minut . Pak přidáme protlak a 2-3 naběračky bujónu z herce a dušíme 5-7 minut . Dal zásmažku přidáme do herce a vaříme 5 minut .
Přidáváme vařené fazole a vaříme 3-5 vypiname , vymačkáme 3-4 stroužky česneku a necháme vychladnout.

Máte pocit, že o přípravě ukrajinských pokrmů víte něco zajímavého, že znáte nějakou krajovou variantu nebo si jen chcete přečíst, co píší jiní? Přidejte se k nám do skupiny "Ukrajina na talíři".​ Chcete-li se dozvědět víc o receptu, klikněte přímo na obrázek nebo na ikonu Facebooku v pravém horním rohu rerceptu.

Zavřít Přidat se