Deruny (bramboráčky)
Začneme těstem. Nastrouháme brambory a jednu cibuli, přidáme polévkovou lžíci zakysané smetany nebo mléka - bramboráky jsou pak světlé a krásně žluťoučko – zlaťoučké. Nadbytečnou tekutinu odstraníme. Hmotu osolíme, okořeníme, přidáme mouku a vejce. Smažit můžete na sádle, na oleji. Já používám směs: olej a sádlo. Smažíme malé placičky.
Máte pocit, že o přípravě ukrajinských pokrmů víte něco zajímavého, že znáte nějakou krajovou variantu nebo si jen chcete přečíst, co píší jiní? Přidejte se k nám do skupiny "Ukrajina na talíři". Chcete-li se dozvědět víc o receptu, klikněte přímo na obrázek nebo na ikonu Facebooku v pravém horním rohu rerceptu.
Zavřít Přidat se