Deruny (bramboráčky)

Suroviny (klasický recept)

  • Brambory 4 - 5 větších (asi tak 1200g)
  • Cibule 1 x menší
  • Vejce 1x
  • Zakysaná smetana 1 polévková lžíce
  • Mouka 2 - 3 polévkové lžíce
  • Sůl, pepř, mletý kmín, (majoránka) dle chuti

Příprava

Začneme těstem. Nastrouháme brambory a jednu cibuli, přidáme polévkovou lžíci zakysané smetany nebo mléka - bramboráky jsou pak světlé a krásně žluťoučko – zlaťoučké. Nadbytečnou tekutinu odstraníme. Hmotu osolíme, okořeníme, přidáme mouku a vejce. Smažit můžete na sádle, na oleji. Já používám směs: olej a sádlo. Smažíme malé placičky. 

Máte pocit, že o přípravě ukrajinských pokrmů víte něco zajímavého, že znáte nějakou krajovou variantu nebo si jen chcete přečíst, co píší jiní? Přidejte se k nám do skupiny "Ukrajina na talíři".​ Chcete-li se dozvědět víc o receptu, klikněte přímo na obrázek nebo na ikonu Facebooku v pravém horním rohu rerceptu.

Zavřít Přidat se