Hrečanyky (karbanátky) z pohanky
já osobně pohanku nevařím: propláchnu, přidám vařící vodu (1:2), špetku soli a oříšek másla. Kastrůlek zabalím do novin, utěrky, staré osušky a dám pod deky. Takto večer připravím a ráno mám pohanku hotovou.
Další postup. Nastrouhat cibuli + mleté maso + vejce + sůl a pepř. Dobře promíchat. Přidejte pohanku do mletého masa, promíchejte. Z mletého masa tvořte karbanátky a obalujte v mouce/ strouhance. Na rozehřátém oleji smažte hrečanyky ze dvou stran „do zlatova“. Dál ještě můžete zapéct v omáčce (zakysaná smetana, zakysaná smetana + rajčatový protlak) v troubě, nebo dusit na pánvi pod pokličkou po dobu 20 minut. Žádnou přílohu nepotřebujete. Dobrou chuť. Смачного! smačnoho).
(fota ilustrační z internetu)
Máte pocit, že o přípravě ukrajinských pokrmů víte něco zajímavého, že znáte nějakou krajovou variantu nebo si jen chcete přečíst, co píší jiní? Přidejte se k nám do skupiny "Ukrajina na talíři". Chcete-li se dozvědět víc o receptu, klikněte přímo na obrázek nebo na ikonu Facebooku v pravém horním rohu rerceptu.
Zavřít Přidat se