Kuťa (vánoční pokrm)
Kuťa se tradičně připravuje z tlučené pšenice, máku, medu, rozinek a vlašských ořechů. Pšenici propláchneme a uvaříme. K máku přidáme cukr a třeme do uvolnění bílého makového "mléka". Ořechy nasucho opražíme. Přidáme med, rozinky, podle chuti třeba kandovanou pomerančovou kůru a promícháme. Je-li kuťa příliš hustá, můžeme ji rozředit trochou uzvaru.
Máte pocit, že o přípravě ukrajinských pokrmů víte něco zajímavého, že znáte nějakou krajovou variantu nebo si jen chcete přečíst, co píší jiní? Přidejte se k nám do skupiny "Ukrajina na talíři". Chcete-li se dozvědět víc o receptu, klikněte přímo na obrázek nebo na ikonu Facebooku v pravém horním rohu rerceptu.
Zavřít Přidat se