PYJAKY – Opilé sušenky
Mouku a tuk „sekáme“ širokým nožem do vzniku drobenky. Přidáme ocet, vodu, alkohol a rychle vypracujeme těsto. Dáme na několik hodin do ledničky. Z těsta vyválíme placku asi 0,5 cm vysokou a vykrajujeme libovolné tvary. Dáme na pečícím papíru na plech a pečeme10 až 12 minut v troubě předehřáté na 180°. Ještě teplé obalíme v moučkovém cukru. (foto je ilustrační)
Máte pocit, že o přípravě ukrajinských pokrmů víte něco zajímavého, že znáte nějakou krajovou variantu nebo si jen chcete přečíst, co píší jiní? Přidejte se k nám do skupiny "Ukrajina na talíři". Chcete-li se dozvědět víc o receptu, klikněte přímo na obrázek nebo na ikonu Facebooku v pravém horním rohu rerceptu.
Zavřít Přidat se