PYJAKY – Opilé sušenky

Suroviny

  • 150  g sádla
  • 100 g másla
  • 300 - 320 g mouky
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce studené vody
  • 2 lžíce alkohol (vodka, horilky, rum apod.)
  • moučkový cukr na posypání 

Příprava

Mouku a tuk „sekáme“ širokým nožem do vzniku drobenky. Přidáme ocet, vodu, alkohol a rychle vypracujeme těsto. Dáme na několik hodin do ledničky. Z těsta vyválíme placku asi 0,5 cm vysokou a vykrajujeme libovolné tvary. Dáme na pečícím papíru na plech a pečeme10 až 12 minut v troubě předehřáté na 180°. Ještě teplé obalíme v moučkovém cukru. (foto je ilustrační)

Máte pocit, že o přípravě ukrajinských pokrmů víte něco zajímavého, že znáte nějakou krajovou variantu nebo si jen chcete přečíst, co píší jiní? Přidejte se k nám do skupiny "Ukrajina na talíři".​ Chcete-li se dozvědět víc o receptu, klikněte přímo na obrázek nebo na ikonu Facebooku v pravém horním rohu rerceptu.

Zavřít Přidat se