Salát z tresčích jater

Suroviny

  • tresčí játra 1 plechovka (cca 120 g)
  • vejce 3 ks
  • jarní cibulka 1 ks
  • pepř podle chuti
  • sůl podle chuti
  • kyselá okurka 1 ks (na ozdobu)

Příprava

Po nějaké době přidávám další recept, tentokrát z kategorie studených předkrmů. Vlastně si nejsem jistý, zda je stoprocentně ukrajinský, nebo spíš ukrajinsko-židovský, jako dítě jsem však tuto dobrotu zažil při posezeních nejen u nás doma.
Tresčí játra rozmačkáme vidličkou. Vejce uvaříme natvrdo a posekáme. Cibulku posekáme. Všechny ingredience smícháme, zalijeme olejem z tresčích jater (s množstvím lze experimentovat, mně se nejvíc osvědčila cca polovina původního množství v plechovce), opepříme a popř. osolíme podle chuti. Salát ozdobíme kyselou okurkou pokrájenou na plátky.
P.S. Posekáme-li vejce a cibulku nadrobno kuchyňským robotem, získáme neméně kvalitní pomazánku.

Máte pocit, že o přípravě ukrajinských pokrmů víte něco zajímavého, že znáte nějakou krajovou variantu nebo si jen chcete přečíst, co píší jiní? Přidejte se k nám do skupiny "Ukrajina na talíři".​ Chcete-li se dozvědět víc o receptu, klikněte přímo na obrázek nebo na ikonu Facebooku v pravém horním rohu rerceptu.

Zavřít Přidat se