Sušenky na sádle
Náhodou jsem narazila na tento recept na stránce známé kuchařky Lilie Cvit a náramně se povedly.
Podobné se kdysi pekly na svátky či na svatby.
Mouku, margarín a sádlo smícháme, přidáme žloutky a kelímek zakysané smetany. Droždí rozmícháme s cukrem, přidáme do směsi a uhněteme těsto. Těsto necháme v lednici asi hodinu odpočinout. Z rozváleného těsta vykrajujeme sušenky, které namáčíme ve zbylých bílkách vyšlehaných s cukrem a špetkou soli. Případně můžeme sušenky přizdobit. Sušenky poklademe na plech, necháme 10 minut a pečeme v troubě při 200° asi 15 až 20 minut.
Máte pocit, že o přípravě ukrajinských pokrmů víte něco zajímavého, že znáte nějakou krajovou variantu nebo si jen chcete přečíst, co píší jiní? Přidejte se k nám do skupiny "Ukrajina na talíři". Chcete-li se dozvědět víc o receptu, klikněte přímo na obrázek nebo na ikonu Facebooku v pravém horním rohu rerceptu.
Zavřít Přidat se