Syrnyky (tvarohové placky)
Do tvarohu rozklepneme vejce, přidáme cukr a sůl a všechno smícháme. Postupně přimícháváme mouku, než vznikne těstová konzistence. Když je mouky méně, budou syrnyky kypřejší, když více, pak pevnější. Na pomoučeném prkénku (válu) uválíme z těsta klobásku, pokrájíme ji na dílky a z každého dílku vytvarujeme placku. Placky vyválíme v mouce a smažíme na pánvi z obou stran až do pohledného zlatohnědého zbarvení. Podáváme se zakysanou smetanou nebo marmeládou dle chuti.
Máte pocit, že o přípravě ukrajinských pokrmů víte něco zajímavého, že znáte nějakou krajovou variantu nebo si jen chcete přečíst, co píší jiní? Přidejte se k nám do skupiny "Ukrajina na talíři". Chcete-li se dozvědět víc o receptu, klikněte přímo na obrázek nebo na ikonu Facebooku v pravém horním rohu rerceptu.
Zavřít Přidat se