Uzvar

Suroviny

  • 50 až 60 dkg sušeného ovoce (křížaly /sušená jablka/, hrušky, švestky apod.),
  • 10 dkg rozinek,
  • 4 až 5 lžic medu,
  • 2 až 3 hřebíčky,
  • kousek celé skořice,
  • citronová šťáva zhruba ze čtvrtiny citronu.

Příprava

Jeden z mnoha receptů. Sušené ovoce opláchneme, vložíme do teplé vody a necháme asi 20 minut nasáknout. Dolijeme vodu cca do 3 litů a uvedeme do varu. Přidáme med (nebo odpovídající množství cukru), hřebíček, skořici, rozinky a citronovou šťávu (nebo celou čtvrtku omytého citronu). Krátce povaříme, odstavíme s ohně a necháme pod pokličkou vystydnout. Podáváme jako nápoj nebo v misce jako kompot.
Foto převzato z foodandmood.com.ua

Máte pocit, že o přípravě ukrajinských pokrmů víte něco zajímavého, že znáte nějakou krajovou variantu nebo si jen chcete přečíst, co píší jiní? Přidejte se k nám do skupiny "Ukrajina na talíři".​ Chcete-li se dozvědět víc o receptu, klikněte přímo na obrázek nebo na ikonu Facebooku v pravém horním rohu rerceptu.

Zavřít Přidat se