Uzvar
Jeden z mnoha receptů. Sušené ovoce opláchneme, vložíme do teplé vody a necháme asi 20 minut nasáknout. Dolijeme vodu cca do 3 litů a uvedeme do varu. Přidáme med (nebo odpovídající množství cukru), hřebíček, skořici, rozinky a citronovou šťávu (nebo celou čtvrtku omytého citronu). Krátce povaříme, odstavíme s ohně a necháme pod pokličkou vystydnout. Podáváme jako nápoj nebo v misce jako kompot.
Foto převzato z foodandmood.com.ua
Máte pocit, že o přípravě ukrajinských pokrmů víte něco zajímavého, že znáte nějakou krajovou variantu nebo si jen chcete přečíst, co píší jiní? Přidejte se k nám do skupiny "Ukrajina na talíři". Chcete-li se dozvědět víc o receptu, klikněte přímo na obrázek nebo na ikonu Facebooku v pravém horním rohu rerceptu.
Zavřít Přidat se