Varenyky (náplně)

Suroviny

Suroviny potřebné k přípravě jednotlivých náplní jsou uvedeny vždy spolu s popisem přípravy příslušné náplně.

Fazole a houby

Fazole předem namočte na noc a uvařte, poté rozmixujte. Cibuli smažíme na másle/oleji, přidáme nadrobno nakrájené houby (lesní, žampiony, hlívu) a podusíme. Fazolové pyré a houby dochutíme solí, pepřem, mletým kmínem a dobře promícháme. Dáme vychladit a plníme do varenyků.

Se zelím

Zelí nakrájíme a podusíme (asi tak 25 - 30minut), osmažíme na oleji cibuli a přidáme zelí. Společně ještě smažíme 4-5 minut. Brambory a houby uvaříme. Houby nasekáme, nebo rozemeleme, brambory nastrouháme, dochutíme solí, kmínem a pepřem. Dušené zelí spojíme s bramborovou hmotou a důkladně promícháme. Náplň je připravena.

Brambory

Brambory s cibulí osolíme, opepříme, zamícháme a můžeme plnit varenyky.

Brambory s tvarohem

Brambory s tvarohem osolíme, opepříme, zamícháme a můžeme plnit varenyky.

Brambory s pohankou

Vše smícháme a plníme do varenyků.

S tvarohem

Tvaroh s vejcem smícháme a podle varianty buď osolíme, nebo osladíme.
Obrázky převzaty autorkou z "Смачні Рецепти"

Máte pocit, že o přípravě ukrajinských pokrmů víte něco zajímavého, že znáte nějakou krajovou variantu nebo si jen chcete přečíst, co píší jiní? Přidejte se k nám do skupiny "Ukrajina na talíři".​ Chcete-li se dozvědět víc o receptu, klikněte přímo na obrázek nebo na ikonu Facebooku v pravém horním rohu rerceptu.

Zavřít Přidat se