Varenyky (náplně)
Fazole předem namočte na noc a uvařte, poté rozmixujte. Cibuli smažíme na másle/oleji, přidáme nadrobno nakrájené houby (lesní, žampiony, hlívu) a podusíme. Fazolové pyré a houby dochutíme solí, pepřem, mletým kmínem a dobře promícháme. Dáme vychladit a plníme do varenyků.
Zelí nakrájíme a podusíme (asi tak 25 - 30minut), osmažíme na oleji cibuli a přidáme zelí. Společně ještě smažíme 4-5 minut. Brambory a houby uvaříme. Houby nasekáme, nebo rozemeleme, brambory nastrouháme, dochutíme solí, kmínem a pepřem. Dušené zelí spojíme s bramborovou hmotou a důkladně promícháme. Náplň je připravena.
Brambory s cibulí osolíme, opepříme, zamícháme a můžeme plnit varenyky.
Brambory s tvarohem osolíme, opepříme, zamícháme a můžeme plnit varenyky.
Vše smícháme a plníme do varenyků.
Tvaroh s vejcem smícháme a podle varianty buď osolíme, nebo osladíme.
Obrázky převzaty autorkou z "Смачні Рецепти"
Máte pocit, že o přípravě ukrajinských pokrmů víte něco zajímavého, že znáte nějakou krajovou variantu nebo si jen chcete přečíst, co píší jiní? Přidejte se k nám do skupiny "Ukrajina na talíři". Chcete-li se dozvědět víc o receptu, klikněte přímo na obrázek nebo na ikonu Facebooku v pravém horním rohu rerceptu.
Zavřít Přidat se