Varenyky s masovou náplní

Suroviny

  • 2,5 šálku mouky 
  •  350 g vařeného masa (hovězí či vepřové) 
  •  1 cibule 
  •  3 lžíce oleje 
  •  sůl, pepř 
  •  1 vejce 
  •  20 g másla 
  •  1 sklenice vody 
  •  1 stroužek česneku  

Příprava

Mouku prosejeme do mísy. Ve střední části uděláme důlek, do kterého rozbijeme vejce, osolíme a dolijeme vodou. Uhněteme tuhé těsto. Přikryjeme utěrkou na 20 minut, necháme odpočinout. 
Pro přípravu náplně nakrájíme cibuli na drobné kostičky a orestujeme dozlatova. Maso nakrájíme najemno, přidáme na pánev k cibuli a společně zlehka osmažíme. Dochuťte solí a pepřem. Náplň ochladíme. 
Těsto vyndáme a vytvoříme taštičky, které naplníme náplní a uzavřeme. Vaříme v osolené vodě asi 3 minuty. 
Taštičky vyjmeme, lehce omastíme, aby se neslepily a podáváme se zakysanou smetanou, případně polijeme smaženou cibulkou nebo sádlem se škvarkami.  

Máte pocit, že o přípravě ukrajinských pokrmů víte něco zajímavého, že znáte nějakou krajovou variantu nebo si jen chcete přečíst, co píší jiní? Přidejte se k nám do skupiny "Ukrajina na talíři".​ Chcete-li se dozvědět víc o receptu, klikněte přímo na obrázek nebo na ikonu Facebooku v pravém horním rohu rerceptu.

Zavřít Přidat se