Varenyky s masovou náplní
Mouku prosejeme do mísy. Ve střední části uděláme důlek, do
kterého rozbijeme vejce, osolíme a dolijeme vodou. Uhněteme tuhé těsto. Přikryjeme
utěrkou na 20 minut, necháme odpočinout.
Pro přípravu náplně nakrájíme cibuli na drobné kostičky a
orestujeme dozlatova. Maso nakrájíme najemno, přidáme na pánev k cibuli a
společně zlehka osmažíme. Dochuťte solí a pepřem. Náplň ochladíme.
Těsto vyndáme a vytvoříme taštičky, které naplníme náplní a
uzavřeme. Vaříme v osolené vodě asi 3 minuty.
Taštičky vyjmeme, lehce omastíme, aby se neslepily a podáváme
se zakysanou smetanou, případně polijeme smaženou cibulkou nebo sádlem se
škvarkami.
Máte pocit, že o přípravě ukrajinských pokrmů víte něco zajímavého, že znáte nějakou krajovou variantu nebo si jen chcete přečíst, co píší jiní? Přidejte se k nám do skupiny "Ukrajina na talíři". Chcete-li se dozvědět víc o receptu, klikněte přímo na obrázek nebo na ikonu Facebooku v pravém horním rohu rerceptu.
Zavřít Přidat se